O nama

o nama

Maćešić i partneri odvjetničko društvo d.o.o. jedno je od najstarijih odvjetničkih društava u Republici Hrvatskoj. Društvo je osnovano 2002. godine, iz odvjetničke prakse Georgija Ivkovića započete 1970. i Miroljuba Maćešića započete 1984., koje su se povezale 1990. godine.

Praksa Društva tradicionalno je orijentirana na inozemne stranke i predmete sa inozemnim elementom. Područja djelovanja Društva pretežito su pomorsko, transportno i pravo osiguranja, trgovačko pravo i pravo društava, energetsko pravo, pravo tržišnog natjecanja, javne nabave, bankarsko i financijsko pravo, rješavanje sporova te druge povezane grane prava.

Tijekom godina Društvo je razvilo suradnju s vodećim uglednim međunarodnim i domaćim financijskim institucijama, bankama, osiguravajućim društvima, P&I klubovima i eminentnim kompanijama.

Timski rad, fleksibilnost, prilagodljivost, pokretljivost, organizacija, inovativnost, trajno učenje i razvoj te praćenje modernih poslovnih i pravnih trendova u svijetu i njihova nacionalna primjena glavne su karakteristike odvjetnika i Društva.

Najuglednije stručne i profesionalne publikacije, poput Legal 500, Chambers and Partners i IFLR 1000, rangiraju već dugi advoc logo manjiniz godina odvjetnike i Društvo među vodeće u Republici Hrvatskoj u različitim područjima djelovanja.

Maćešić i partneri d.o.o. je član međunarodne mreže nezavisnih odvjetničkih društava ADVOC, a odvjetnici Društva su članovi brojnih nacionalnih i međunarodnih stručnih i profesionalnih udruženja (IBA, ABA, AIPA, INTLA, CABA, ShipArrest, HUPP itd).