Miroljub Maćešić

odvjetnik, član društva
Tel.: +385 1 457-6794
Fax.: +385 1 457-6795
E-mail: mimacesic@macesic.hr
vCard preuzimanje

Macesic&Partnes_Miroljub MacesicMiroljub Maćešić (1954.) osnivač je i član odvjetničkog društva Maćešić i partneri d.o.o. od osnivanja 2002. godine. U dugogodišnjoj pravničkoj i odvjetničkoj praksi radio je u svim granama prava povezanim s gospodarstvom i trgovačkim pravom. Nakon vježbeničkog staža na Okružnom privrednom sudu i rada u gospodarstvu, u odvjetništvu se opredijelio za trgovačko, pomorsko i transportno pravo te bankarsko i financijsko pravo, energetiku i slična pravna područja.

Tijekom svog pravničkog i odvjetničkog rada zastupao je stranke na sudovima, upravnim i prekršajnim tijelima u svim vrstama postupaka te pred arbitražama, kao imenovani arbitar. Kao iskusni odvjetnik posvetio se vođenju timova odvjetnika i pravnika u najsloženijim poslovima te mentoriranju članova timova.

OBRAZOVANJE:

Diploma Pravnog fakulteta u Rijeci, drugi u prvoj generaciji (1977.)
Pravosudni ispit (1979.)
Upisan u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore (1984.)

JEZICI:

Engleski, talijanski

OBJAVLJENI RADOVI:

Autor je i koautor niza članaka iz područja pomorskog prava, međunarodnog privatnog prava, rješavanja sporova i energetike u vodećim međunarodnim publikacijama. (Publikacije)

ČLANSTVA:

Hrvatska odvjetnička komora (HOK), Hrvatsko udruženje za pomorsko pravo, Hrvatska udruga za pravo osiguranja, International Bar Association (IBA/Međunarodna odvjetnička komora), American Bar Association (ABA), Association of Trial Lawyers of America (ATLA) sada American Association for Justice (AAJ) te International Business Law Consortium (IBLC)